A fiatalokról…

Üdvözöllek benneteket!

Az elmúlt hetekben, napokban több kérdést is intéztetek felém, ezek egy részére szívesen válaszolok. De van olyan téma, nevezetesen az átigazolással kapcsolatos ügy, amelyben nem én vagyok a kompetens. Tudjátok jól, hogy mindig szívesen állok a rendelkezésetekre, de ebben a kérdésben nem gondolom, hogy nekem kellene válaszokat adnom. Persze, megvan a véleményem, de ez most nem fontos. A szakmai stáb feladata az, hogy az adott keretből kihozza a legtöbbet.

Felvetődött ugyancsak a napokban, hogy mi lesz az akadémistákkal? Tervezzük-e őket beépíteni a nagycsapatba? A válaszom a következő: nagyon sok fiatal került fel az első keretbe. Őket Székely Tibivel, Jagodics Zolival és Jakab Csabival folyamatosan figyeljük. Az már a mi döntésünk lesz, hogy megállapítsuk egy futballistáról: maradjon az NB/I-es keretben, vagy nem üti meg azt a mércét, esetleg nem is tudja majd a későbbiekben sem. Ez a mi szakmai stábunknak a döntése, ezért a felelősség is a miénk.

Salfai úr felvetésére a következő lenne a válaszom: mi, a stáb tagjai, minden nap úgy kelünk fel, hogy bizonyítsunk a szombathelyieknek, saját magunknak, a drukkereknek. Azt gondolom, hogy a tavalyi év alapján már letettünk annyit az asztalra, hogy a szakmai értékítéletünket nem kell megkérdőjelezni. Az akadémisták felkészítéséért pedig az akadémián dolgozó edzők a felelősek.

Elhangzott a kérdés: Horváth Detre a nagycsapat tagja lesz-e majd az idei szezonban? Detre nagy tehetség, de egyelőre nem gondoljuk, hogy alkalmas lenne Sluka, Nagy I. Gábor, vagy Schimmer pótlására. Az NB/III-as együtteshez kerül, ahol aztán majd bizonyíthat, és ha teljesítménye olyan lesz, akkor nyitva áll előtte majd az öltözőnk ajtaja.

Mert vegyük például Kovács “Kokó” Istvánt, a tehetséges focistánkat, aki tavaly tulajdonképpen használhatatlan volt, mert hol sérüléssel küszködött, hol a válogatottal volt. Aztán a felkészülést velünk kezdte meg, és mentálisan akkorát fejlődött a srác, hogy például a Király Kupán mind a két meccset végigfutballozta. Szemléletváltozáson ment keresztül, látja, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki a Haladásban szerepeljen. Keresi a párharcokat, alázatosan küzd, az edzésmunkája példaértékű. Jó úton jár.

Tehát nincs lehetetlen, minket, a stáb tagjait az eredmények minősítenek majd. A döntés a miénk, de ennek megfelelően a felelősség is.

Sziasztok!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.